MUTTALİP ŞİMŞEK




Köylümüz Türk halk Müziği Sanatçısı Muttalip ŞİMŞEK 11.05.2010 Saat 19:00'da Antalya Devlet Hastanesinde vefat etmiştir. Merhumun cenazesi 12.05.2010 günü öğle namazını müteakip Çavdır Şehir Mezarlığında toprağa verilmiştir. Merhuma Yüce Allahtan Rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı ve sabrı cemil niyaz ederiz.


Muttalip ŞİMŞEK

Burdur ilinin Çavdır ilçesinin Anbarcık köyünde 1968 yılında doğmuştur. Babası köyünde muhtarlık yapmış olan Tefik Şimşek, annesi Adile Şimşek’tir. İlkokulu köyünde bitiren sanatçı daha küçük yaşlarda müziğe merak salmış, Teke yöresinin Türkülerini Kozağaçlı Habip ÖZYURT (Arabın Hebip), Emin DEMİARAYAK (Dirmilli Emin) gibi ustalardan dinleyerek öğrenmişti. Özellikle bu iki ustanın Burdur yöresine has üslup ve sazlarından (Cura) çok etkilenmiştir. 1982 yılında Antalya Halk Eğitim Merkezinde saz kursu görmüştür. 1988 yılında İzmir Gazi Emirde askerlik görevini ifa eden sanatçı 1990 yılında evlenmiş ve bu evliliğinden Tevfik ve Şehma isminde iki çocuğu olmuştur.

Müziğe olan ilgisi nedeniyle kendisini yetiştiren Muttalip ŞİMŞEK yörede yapılan düğünlere mahalli sanatçı olarak gitmeye başladı. Halk tarafından büyük beğeni topladı. 1995 yılında “KAHPE GENÇLİK” isimli ilk kasetini çıkardı. 1998 yılında çıkardığı “BANA DELİ DERLER” isimli kasetini, 2001 yılında “DİYEMEDİM Kİ” ve 2003 yılında “UNUTURSUN” kasetleri takip etti. Rahatsızlandığı 2009 yılına kadar halk konserleri ve düğünlerin aranılan bir siması olan Muttalip ŞİMŞEK 11 Mayıs 2010 günü aramızdan ayrıldı.

Hiç yorum yok: