YÖRTÜRKLER TANDIR BAŞINDA



4 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Anbarcık Köyü Birlik ve Dayanışma Şenliği hazırlıklarını yerinde incelemek ve fikir teatisinde bulunmak üzere Gölhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer ERDOĞAN ile Müdür Baş Yardımcısı Yılmaz TUNÇ ve Halk Ozanı köylümüz Necati ARSLAN 02.07.2010 günü TÜRK Yaylası Tandır Mevkiine gittiler. Gölhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer ERDOĞAN Anbarcık köyünün yapmış olduğu bu şölenin her türlü takdire şayan olduğunu belirterek, Gölhisar Halk Eğitimi Merkezi çalışanlarının her zaman bu tür organizasyonlarda aktif olarak yer aldığını beyanla; bu gün olduğu gibi bundan sonrada Anbarcık Kültür ve Dayanışma Derneği ile güzel çalışmalar yapacaklarını bildirmiştir. Ozanımız Necati ARSLAN ile Gölhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Yılmaz TUNÇ Tandır belinde köylülerimize mini bir konser vermişler ve köylülerimizin yorgunluklarını bir nebze unutturmuşlardır.
Bu gün şenlik alanının tefrişi yapılarak çadırlar kurulmuş olup; Gölhisar Belediyesi katkıları ile yaptırılan 17 adet bayrak direği şenlik alanına dikilmiştir. Şenlik tertip komitesi ve köylülerimiz hazırlıkları büyük bir şevk ve heyecan içinde yapmakta olup şenliğin köyümüz ve köylümüz adına yaraşır bir şekilde olması için gayret göstermektedirler.
03.07.2010 günü yaylamıza YÖRTÜRK Vakfı Genel Sekreteri sayın Doç Dr. Altuğ YÖRÜKOĞLU gelerek hazırlıkları yerinde incelemişlerdir. Sayın YÖRÜKOĞLU "TÜRKÜN hamuru yiğitlik ve mertliktir. Kendi gibi adı TÜRK olan köyünüzde bulunmaktan kıvanç duyuyorum. İleriki yıllarda gelenekselleşen şenliğinizi Vakfımızın katkılarıyla "YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİNE" dönüştürmek ve bu şöleni uluslararası bir boyuta taşımak istiyoruz. İlk evvel yayla yolundan başlayıp, yolunuzu ıslah ettirmek ve şenlik alanını düzenlemekle işe başlayacağız." demiştir.

Hiç yorum yok: